петък, 16 януари 2009 г.


Fairies Comments

Spicecomments.com - Fairies Comments






То плаче, плаче... за... обич... или


Babies Comments

Spicecomments.com - Babies Comments



заради кученцето. Купете си куче или ги вижте веднага!


title="анимационные открытки"
border="0">


www.krassota.com




title="анимационные открытки"
border="0">


www.krassota.com

Ще отворят блок от АЕЦ "Козлодуй"

Ако газовата криза продължи, ще започне техническа подготовка на един от блоковете на АЕЦ
16 януари 2009 | 14:33 | Агенция "Фокус"
София. Правителството е взело решение да започнат техническите действия за подготовка на един от блоковете на АЕЦ „Козлодуй”, ако газовата криза продължи. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента премиерът Сергей Станишев, предаде репортер на Агенция “Фокус”.



title="анимационные открытки"
border="0">


www.krassota.com

Друг поглед за протеста

Вие сте позор, оставка и затвор!
Четвъртък, 15 Януари 2009 20:31 Mihail Novak
Е-мейл Печат ПДФ

Гьобеци пред парламента
Снимка:

Funny Comments

Spicecomments.com - Funny Comments



Трети ден протестите пред парламента не секват.

Първия ден около 5000 огласиха пространството пред Народното събрание.

Вчера бройката намаля до 3000, за да се стигне до днес, когато едва 500 души скандират за оставката на правителството, подкрепени от оркестър за народна музика.

След като минаха през патриотичните песни, групата артисти типично по балкански го удариха на чалга песни и хорá.

Организаторите на протеста се заричат, че занапред ще митингуват от 15 часа, за да се насъбере множество.

И пак се забелязва засилено полицейско присъствие, но този път органите на реда изоставиха практиката си от вчера да проверяват и снимат документите за самоличност на протестиращите.

На паметника на "Цар Освободител" са поставени плакати "Писна ни!", "Стигат ви 20 години, дайте път на младите".
Това беше един от лозунгите на протеста от 14 януари пред Народното събрание. Площадът събра поне 10 000. Бяха дошли хора от цялата страна. И почти нямаше белокоси. Само млади хора, момчета, момичета, а и малко по-големи. Имаше ученици, майки с малки деца. Не, никой не раздаваше чай с коняк. Напротив. Млекари от Голямо Конаре сипваха чаши с мляко. Пееше се основно националният химн, развяваха се много знамена с трикольора. Имаше и плакати: “Пред народа нямате имунитет”, “Писна ни”, “Да спасим Иракли”, “Взехте ни парите, сега искате живота ни”. Така беше малко повече от час. В един момент към парламента полетяха снежни и ледени топки, събрани покрай паметника, изпукаха и няколко пиратки. Младите хора скандираха: “Боклуци”, “Оставка”, “Затвор”, “Мафия”. С вдигнати, високо разперени ръце. Изглежда това прозвуча страшно на управниците. “Най-добре е танковете да дойдат” – това ни звучи познато. Но стана друго. Внезапно числото на полицаите се умножи многократно. И техният ескадрон тръгна срещу митинга. Неумолимо и жестоко. Поваляха и търкаляха по земята хората, тъпчеха ги и ги биеха. А в началото множеството от площада им съчувстваше за тяхното протестно пушене. Депутатите от прозорците гледаха, вероятно с удоволствие. После ще разгледат закона за ограничаване на протестите и митингите.
Заговори се, че имало провокатори, които хвърляли ледените топки и пиратките. Може ли това да е причината за масовия побой над митингуващите, за стотиците помляни на площада хора. Никой няма да забрави случилото се. И гневът ще продължава все по-силно да бълбука.
Автор на материала http://www.de-zorata.de/index.php?option=com_content&view=article&id=194



title="анимационные открытки"
border="0">


www.krassota.com

Протеста е мост, който ни отвежда ...ако успее

Какво предлагам ? ! - директно включвюне в развлекателни наши сайтове

За по вече кликни вдясно и намери нужния портал

Cartoons Comments

Spicecomments.com - Cartoons Comments



Танцът Русия Украйна

Украйна на съд за газа. За по вече кликни в Актуална политика

Украина ответит за газ в суде
Мнение Путина
Источник: Финам-Лайт
РИА Новости слова Путина.
Между тем, второй по величине в Венгрии импортер природного газа компания EMFESZ уже подала в суд на НАК "Нафтогаз Украины" и оформила жалобу на Украину в Европейское сообщество. В частности, EMFESZ обвиняет НАК в том, что он не поставлял венгерской фирме принадлежащий ей природный газ, поступавший из России через Украину для Венгрии и частично хранившийся в украинских газохранилищах, и при этом распоряжался чужим газом как собственным.

сряда, 14 януари 2009 г.

Кървав протест на 14 януари в България

Според твърдения на манипулатори или неуспели организатори: " Властта се опита
= да представи мирния протест, като изблик на лумпени, организирани и подстрекавани от опозиционните партии, затова приложи сила и го окървави
= да яхне мирния протест "
Това нямаше как да се случи :
Не можеше и властта да яхне вече яхнат от няколко ездачи кон, натоварен с дисагите на част от опозизията - ОРГАНИЗАТОР на "ефектите"
Не може да е " изблик на лумпени, организирани и подстрекавани от опозиционните партии " то си беше истински протест, но се опорочи от платени хора от някоя опозиция и се превърна в изблик на килари . Всичко личи че е замислен в съчетание на много фактори, които да свалят властта:
1, спиране газът от Украина
2.нагнетяване недоволство срещу Русия, представяйки я като неопоробител който влошава живота на всички европейци (като този ефект има международна поддръжка)
3. България , представена като тоалетна в Брюксел, но не случайно се повтаряше от поръчителите на този ефект"турска тоалетна" , а в репортажи се нарече многократно клоака"
4. Провокатори с три задачи: Да бият полицаите; Да бият депутати ;Да представят протеста като масов; Кървав- нямаше как, полицията да не приложи сила за да въдвори ред.
5. Мирните протестиращи са пратени пред парламмента, ( но не влазоха да си представят исканията??!!) . а не и пред Кметството , което има единствено вина за студентския град
6. На снимкитр видяхме, как хвърлят камъни, къртят заграждения и сигурно, както заяви младо красиво девоиче трябвало "да убият всички, депутати, че това заслужали" НОСЕХА ПАРТИИНИТЕ ИСКАНИЯ , ПОВТАРЯХА ЛЪЖИТЕ НА ОПОЗИЦИЯТА, КАТО ЛОЗУНГИ ( яхнати от опозицията с политически искания)
Какъвто и да е резултата, ще има полза само опозицията ) според организаторите на провокацията) :

А- Предсрочни избори най доброто
Б. ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НАЙ КОРУМПИРАНА
В. Обвиняване на правителството, което върви по медии, Интернет на платени клакьори, Никой нормален човек не би дестабилизирал държавата, я такива " Медии" ни "информираха", :
а/ в навечерието се написа, че "Станишев бягал( абдикирал) в родината си Русия"
б/ началните часове на протеста се написа, че "депутатите не виждали никакво ескалиране на напрежение" ( защото са знаели какво предстои, както и, че не може да се повтори януари 1997, затова са организират преекспониране с провокатори
в/ Сега СЕ ПИШЕ, ЧЕ ВЛАСТТА Е ОПОРОЧИЛА МИРНИЯ ПРОТЕСТ, което е част от Плана

Сигурно е че нито властта, нито например СДС са опорочили митинга, но други са набират дивиденти
така проведения протест е в полза на България, Европа видя, че е резултат от кризата с газа. ЕС за пореден път се убеди в невероятния натиск на опозиция и медии да свалят НАЙ ДОБРОТО УПРАВЛЕНИЕ, на страна от ЕС от 1989 година насам и резултата ще се изрази в повтаряне на мандата.
Няма как в дълбоката провинция да прочета медии толкова рано днес . Но чувам гласа на хората и възмущението от лъжци и дезинформатори, като тези из Интернет
НАЙ ВАЖНОТО Е, няма как да се свали сегашното подчертавам най добро управлениет,Не може да е безобразие, както се мъчи да го представи опозицията, защото точно то
- направи възможно приемането ни в ЕС
- върна културния обществен живот с работата на театри, музикални състави, нов тласък на спорта, икономика, здравеопазване, образование, строителство, комуникации Само мого голям злобар политически неориентиран или заинтересован ще отрече че то:
- свали данъци от 32 на 10%
-свали безработицата от 19 на 4-5 %
- осигури финанс. стабилност, въпреки светоната финансова криза
- увеличи пенсиите 70% и още се очаква;
- даде превилегии на майки, на соц слаби, на студенти, на учители;
-удвой БВП, намали външния дълг на държавата ;
- увеличи 10 пъти чуждестранните инвестиции и въпреки безпрецедентния натиск осигури 5-6 % ръст на икономиката, ниска инфлация, въпреки и външни фактори Голямата суша от2007, високите цени на мазута . То може и си върши работата и с липсата на газ се справи за Ваш УЖАС! Така че позамислете се за доброто на България. От медии, съдии поставени там след синята метлса не може добро да се очаква. Но страната си върви по правилния път въпреки напъните на некадърници!



title="анимационные открытки"
border="0">


www.krassota.com

Включете се директно, коментирайте

Тройната коалиция не видя ескалация на напрежението сред протестиращите
14.01.2009 13:31

Няма видима ескалация на напрежението сред протестиращите пред парламента – такова е мнението на представители на трите управляващи партии НДСВ, БСП и ДПС.

Напрежението не нараства, заяви пред журналисти Атанас Мерджанов от левицата. По-скоро то е провокативна проява на определени персони вътре в множеството, смята той. По думите му, ако напрежението продължи да ескалира, едва ли ще се осъществят сериозните замисли на този протест.

На въпрос дали вижда паралел между случващото се днес и през зимата на 1997 г. Мерджанов заяви, че всякакви подобни сравнения са неуместни и недопустими.

Говорителят на НДСВ Станимир Илчев каза, че с днешните протести не бива да се правят аналогии със събития през януари 1997 г. , защото те вече принадлежат на историята. Той също посочи, че не вижда видима ескалация на напрежението в протеста. Има отделни хора, които се държат по-екзалтирано, добави той, цитиран от БТА.

Илчев посочи, че НДСВ вече е изразило съгласие с част от мотивите на протестиращите. Припомнихме, че по част от въпросите, които сега сепоставят, НДСВ се е опитвало да работи активно през последните месеци и години, отбеляза той. Илчев посочи, че гневът на младежите е напълно разбираем, но той трябва да остане в приемливи граници. По думите му протестът е застрашен от политизиране. С развитието му през деня ще видим дали това е постижимо или не, допълни Илчев.

Заместник-председателят на ДПС Юнал Лютфи смята, че упражняването на неоправдано насилие е неправилна постъпка. По думите му днешният протест не може да доведе до предсрочни избори. Според Лютфи не може да се прави паралел между събитията през 1997 г. и сегашната ситуация, тъй като нещата са коренно различни.

Тогава, посочи Юнал Лютфи, финансовата, икономическата и политическата обстановка в страната бяха коренно различни. Хиляди хора бяха дошли по своя воля и убеждение, парадигмата беше комунизъм-антикомунизъм, подчерта той. Днес, по думите му, България е по-различна. Проблемите на зърнопроизводителите и млекарите са решени, в Студентски град също започнаха първите стъпки за решаване на най-неотложните неща, отбеляза
заместник-председателят на ДПС.

Още информация и снимки от протеста Тройната коалиция не видя ескалация на напрежението сред протестиращите
14.01.2009 13:31

Няма видима ескалация на напрежението сред протестиращите пред парламента – такова е мнението на представители на трите управляващи партии НДСВ, БСП и ДПС.

Напрежението не нараства, заяви пред журналисти Атанас Мерджанов от левицата. По-скоро то е провокативна проява на определени персони вътре в множеството, смята той. По думите му, ако напрежението продължи да ескалира, едва ли ще се осъществят сериозните замисли на този протест.

На въпрос дали вижда паралел между случващото се днес и през зимата на 1997 г. Мерджанов заяви, че всякакви подобни сравнения са неуместни и недопустими.

Говорителят на НДСВ Станимир Илчев каза, че с днешните протести не бива да се правят аналогии със събития през януари 1997 г. , защото те вече принадлежат на историята. Той също посочи, че не вижда видима ескалация на напрежението в протеста. Има отделни хора, които се държат по-екзалтирано, добави той, цитиран от БТА.

Илчев посочи, че НДСВ вече е изразило съгласие с част от мотивите на протестиращите. Припомнихме, че по част от въпросите, които сега сепоставят, НДСВ се е опитвало да работи активно през последните месеци и години, отбеляза той. Илчев посочи, че гневът на младежите е напълно разбираем, но той трябва да остане в приемливи граници. По думите му протестът е застрашен от политизиране. С развитието му през деня ще видим дали това е постижимо или не, допълни Илчев.

Заместник-председателят на ДПС Юнал Лютфи смята, че упражняването на неоправдано насилие е неправилна постъпка. По думите му днешният протест не може да доведе до предсрочни избори. Според Лютфи не може да се прави паралел между събитията през 1997 г. и сегашната ситуация, тъй като нещата са коренно различни.

Тогава, посочи Юнал Лютфи, финансовата, икономическата и политическата обстановка в страната бяха коренно различни. Хиляди хора бяха дошли по своя воля и убеждение, парадигмата беше комунизъм-антикомунизъм, подчерта той. Днес, по думите му, България е по-различна. Проблемите на зърнопроизводителите и млекарите са решени, в Студентски град също започнаха първите стъпки за решаване на най-неотложните неща, отбеляза
заместник-председателят на ДПС.

Още информация и снимки от протестаТройната коалиция не видя ескалация на напрежението сред протестиращите
14.01.2009 13:31

Няма видима ескалация на напрежението сред протестиращите пред парламента – такова е мнението на представители на трите управляващи партии НДСВ, БСП и ДПС.

Напрежението не нараства, заяви пред журналисти Атанас Мерджанов от левицата. По-скоро то е провокативна проява на определени персони вътре в множеството, смята той. По думите му, ако напрежението продължи да ескалира, едва ли ще се осъществят сериозните замисли на този протест.

На въпрос дали вижда паралел между случващото се днес и през зимата на 1997 г. Мерджанов заяви, че всякакви подобни сравнения са неуместни и недопустими.

Говорителят на НДСВ Станимир Илчев каза, че с днешните протести не бива да се правят аналогии със събития през януари 1997 г. , защото те вече принадлежат на историята. Той също посочи, че не вижда видима ескалация на напрежението в протеста. Има отделни хора, които се държат по-екзалтирано, добави той, цитиран от БТА.

Илчев посочи, че НДСВ вече е изразило съгласие с част от мотивите на протестиращите. Припомнихме, че по част от въпросите, които сега сепоставят, НДСВ се е опитвало да работи активно през последните месеци и години, отбеляза той. Илчев посочи, че гневът на младежите е напълно разбираем, но той трябва да остане в приемливи граници. По думите му протестът е застрашен от политизиране. С развитието му през деня ще видим дали това е постижимо или не, допълни Илчев.

Заместник-председателят на ДПС Юнал Лютфи смята, че упражняването на неоправдано насилие е неправилна постъпка. По думите му днешният протест не може да доведе до предсрочни избори. Според Лютфи не може да се прави паралел между събитията през 1997 г. и сегашната ситуация, тъй като нещата са коренно различни.

Тогава, посочи Юнал Лютфи, финансовата, икономическата и политическата обстановка в страната бяха коренно различни. Хиляди хора бяха дошли по своя воля и убеждение, парадигмата беше комунизъм-антикомунизъм, подчерта той. Днес, по думите му, България е по-различна. Проблемите на зърнопроизводителите и млекарите са решени, в Студентски град също започнаха първите стъпки за решаване на най-неотложните неща, отбеляза
заместник-председателят на ДПС.

Още информация и снимки от протеста ВКЛюЧЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО ОТ ТОЗИ САЙТ!

1. Избрано от архива: Eмпатийният президент на България
2. Избрано от архива: Задача за настоящи управляващи: 1997 < = > 2008 ?
3. Избрано от архива: Президентът трябва да е знаме, а не ветропоказател
4. СДС - официален сайт
5. Блог на Пламен Юруков
6. Блог на Мартин Димитров
7. Любимата ми група - официален сайт /англ./
8. Блог на Дискусионен клуб за граждански инициативи
9. Людмил, разказвачът на притчи
10. Мегафонът на в-к "Капитал"
11. Експрес.бг - политически коментари, анализи, новини
Отпечатай статията КОМЕНТАР

вторник, 13 януари 2009 г.

към китайската стена

Будете на Стене,
1. запаситесь водой заранее — чем выше, тем дороже её покупать. И не везде она продаётся.
2. если вы там зимой, оденьтесь тепло. Нет, вы не поняли — не тепло, а т_е_п_л_о. И непродуваемо.
1. не покупайте монетки и всякие сувениры. Этого добра больше и дешевле на блошином рынке Панцзяюань.
2. не пишите ничего на камнях.
1. постарайтесь сдержаться и не кричать вместе с китайцами дурным голосом вдаль с высоты.
«Ибо, если бы человек, властитель мира, умнейшее из дыхательных существ,
происходил от глупой и невежественной обезьяны
то у него был бы хвост и дикий голос.
Если бы мы происходили от обезьян, то нас теперь водили бы по городам Цыганы на показ
и мы платили бы деньги за показ друг друга,
танцуя по приказу Цыгана или сидя за решеткой в зверинце.»

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ ЗА ГАЗОВИЯ КОНФЛИКТ
Понедельник, 12 января 2009
Россия готова участвовать в кредите Евросоюза Украине. Фото ИТАР-ТАСС
Россия готова участвовать в кредите Евросоюза Украине. Фото ИТАР-ТАСС

22:03
Россия готова участвовать в кредите Евросоюза Украине для решения энергетических проблем, заявил премьер-министр Владимир Путин в телефонном разговоре с премьером председательствующей в ЕС Чехии Миреком Тополанеком.